Pensiunea Tara - Vulcaneasa (Muntii Vrancei, judetul Vrancea)

Judetul: Vrancea

Localitatea: Vulcaneasa - Mera (Muntii Vrancei)

Capacitate: 16 persoane in 7 camere (6 camere duble)
Data adaugare: 21-10-2014
Ultima actualizare 06-01-2021

imagini generale

imprejurimi / obiective turistice

Manastirea Mera

Manastirea Mera

Manastirea Mera este aşezământul monahal aşezat în punctul cel mai sudic al fostului judeţ Putna, pe hoarul care despărţea până în 1859 cele două principate, Moldova si Tara Roamneasca. Implicarea familiei Cantemir în destinul de început al aşezământului are o logică militară, acesta fiind gândit şi ca o cetate de apărare.
http://www.agrotara.ro/manastirea-mera/

Rezervatia Naturala Padurea Reghiu-Scruntaru

Rezervatia Naturala Padurea Reghiu-Scruntaru

Rezervatie naturala de tip mixt, desemnata prin Legea nr. 5/2000, cuprinde doua trupuri dispuse pe dreapta si stanga Paraului Milcov, in zona localitatilor Reghiu si Sindrilari.
http://www.agrotara.ro/rezervatia-naturala-padurea-reghiu-scruntaru/

Biserica Ovidenia din Odobesti

Biserica Ovidenia din Odobesti

Singura Biserică domnească ridicată de Cantacuzini pe pământul Vrancei, Biserica «Ovidenia», din cimitirul din Dealul Odobeştilor, a stat în ruine jumătate de secol, până la căderea comunismului, fiind restaurată abia în 1994.
http://www.agrotara.ro/biserica-ovidenia-din-odobesti-ctitoria-cantacuzinilor/

Manastirea Dalhauti

Manastirea Dalhauti

Manastirea Dalhauti, unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale romanesti, aflata  la numai 25 kilometri departare de Pensiunea Tara din Vulcaneasa, se afla intr-o zona premontana, in mijlocul padurilor de fag si de stejar.
http://www.agrotara.ro/manastirea-dalhauti/

Biserica din lemn Sfantul Nicolae din Vrancioaia

Biserica din lemn Sfantul Nicolae din Vrancioaia

Biserica din lemn Sfântul Nicolae din Vrâncioaia, județul Vrancea, aflată la cca 61 km de Pensiunea Tara, a fost ridicată în a două jumătate a secolului al XVIII-lea de către meșterii locali. Biserica are pereții înălțați pe o temelie de piatra de râu pentru a proteja materialul lemnos folosit în construcție...
http://www.agrotara.ro/biserica-din-lemn-sfantul-nicolae-din-vrancioaia/

Beciul Domnesc din Odobesti

Beciul Domnesc din Odobesti

Crama BECIUL DOMNESC a fost construită în secolul XIV, în timpul domniei lui Ştefan cel Mare. Această construcţie unică ce ne aminteşte de gloria vremurilor de demult, a devenit monument din patrimoniul mondial UNESCO.
http://www.agrotara.ro/degustari-de-vinuri-la-beciul-domnesc/

Rezervatia Geololgica Focul Viu de la Andreiasu

Rezervatia Geololgica Focul Viu de la Andreiasu

Rezervaţia naturală "Focul Viu" este situată în inima satului Andreiaşu de Jos, pe un suprafaţă de aproape 40 de hectare. Focul Viu are şi o puternică simbolistică religioasă, fiind cunoscut ca un protector al animalelor, însă are şi o semnificaţie negativă, în sensul că flăcările mari anunţă un cutremur. Este considerat a fi cel mai extins câmp de "focuri vii" din ţară, atât ca întindere, cât şi ca debit de metan, respectiv 50 de tone pe an. Numai prin 6 dintre orificiile analizate s-a stabilit că sunt emanate anual aproximativ 24 de tone de gaz metan.

vezi si...