Regim Hotelier Apartament 2 camere Centrul Istoric Brasov - Brasov (Brasov, judetul Brasov)

Judetul: Brasov

Localitatea: Brasov (Brasov)

Capacitate: 5 persoane in 1 camere
Data adaugare: 26-08-2018
Ultima actualizare 28-08-2018

imagini generale

imagini camere

Dormitor
Dormitor - poza 1Dormitor - poza 2

Dormitorul este mobilat clasic, cu pise din lemn masiv. Pe langa patul matrimonial mai exista inca un pat de o persoana. O baie de serviciu deserveste aceasta camera.

Living
Living - poza 1Living - poza 2

In living se poate extinde canapeaua, care primeste lejer 2 persoane. Dotari: TV

2 bai
2 bai - poza 12 bai - poza 2

Apartamentul are doua bai, una de serviciu, in dormitor si a doua baie cu cada.

Bucatarie
Bucatarie - poza 1Bucatarie - poza 2

Bucataria este mobilata si utilata. Tot in bucatarie se afla si centrala termica. Dotari: frigider, aragaz, cuptor cu microunde, prajitor de paine, fierbator de apa, masina de splat rufe.

imprejurimi / obiective turistice

Biserica Neagra

Biserica Neagra

Biserica Neagră este cunoscută în toată Europa. Are recorduri greu de egalat, dar şi legende pe măsură. Nimeni nu a reuşit să afle nici până azi povestea exactă din spatele statuii care reprezintă un copil aplecat peste acoperişul edificiului. Statuia unui copil care pare că stă aplecat este cel puţin atipică pentru o biserică. Nimeni nu a putut încă stabili care este de fapt adevărul din spatele acestei statui. Una dintre legende spune că statuia înfăţişează un ucenic care a fost omorât din invidie. Se spune că ucenicul era foarte priceput, iar meşterul şef, care lucra la construcţia bisericii s-a temut să îl va întrece şi îi va lua locul. Aşa că şi-a împins ucenicul de pe biserică, iar acesta a murit. Ulterior, meşterul a aflat că băiatul îl admira foarte mult şi că vorbea foarte frumos despre el. Măcinat de remuşcări a ridicat această statuie. Legenda spune că meşterul a recunoscut ce a făcut şi a fost condamnat la moarte. O altă legendă spune că fapt că la originea statuii ar fi un accident şi că fiul unuia dintre meşteri a căzut în timpul construcţiei biserici chiar sub ochii tatălui său. Răpus de durere bărbatul a construit o statuie care îl înfăţişează pe fiul său aşa cum l-a văzut ultima oară.

Tampa

Tampa

Aparţinând de masivul Postăvarul, muntele Tâmpa este înconjurat aproape în totalitate de municipiul Braşov. Având o înălţime de 960 m, se află la aproape 400 m deasupra oraşului, fiind alcătuit în principal din formaţiuni calcaroase. Declarat încă din anul 2000 arie protejată de interes naţional, mai bine de 150 ha din suprafaţa sa este rezervaţie naturală de tip floristic, faunistic şi peisagistic. Pentru cei care doresc să vadă panorama oraşului, dar şi pentru a se bucura de beneficiile urcării muntelui chiar din oraş este obligatoriu a merge pe Tâmpa. Urcarea pe Tâmpa poate fi făcută pe două trasee marcate : cu marcaj roşu ? traseul Serpentine şi cu marcaj galben ? traseul Treptele lui Gabony. Se poate urca pe poteca sau cu telecabina.

Poarta Ecaterinei

Poarta Ecaterinei

Poarta Ecaterinei este una dintre cele mai vechi, dar cu siguranţă cea mai frumoasă poartă, care şi-a păstrat aspectul original până astăzi. A fost numită Porta Superior, Porta Corpus Christi sau Porta Sanctae Katharinae, ultima denumire este folosită şi în prezent. Se află chiar lângă Poarta Şchei şi a fost timp de câteva secole singura poartă care străpungea zidurile vestice ale cetăţii.

Casa Sfatului - muzeu de istorie

Casa Sfatului - muzeu de istorie

ÃŽn piaţa centrală a vechii cetaţi se ridică în anul 1420 primaria oraşului, numită odinioara Rathaus sau Casa Sfatului. Din 1950 clădirea gazduieşte Muzeul Județean de Istorie al Brașov. Muzeul Județean de Istorie Brașov, singurul muzeu de istorie al orașului Brașov, trebuie să fie cartea de identitate istorică a Brașovului, o lecție de istorie vie și un răspuns la necesitatea brașovenilor de a-și cunoaște patrimoniul istoric și de a beneficia de evenimente culturale de calitate. ÃŽn prezent, în Casa Sfatului funcționează expoziția permanentă a Muzeului Județean de Istorie Brașov și o sală de expoziții temporare.

vezi si...