Pensiunea Eniko - Cernat (Tinutul Secuiesc, judetul Covasna)

Judetul: Covasna

Localitatea: Cernat (Tinutul Secuiesc)

Capacitate: 12 persoane in 5 camere (5 camere duble)
Data adaugare: 26-10-2016
Ultima actualizare 31-10-2016
prezentare:

Conacul domnului nobil Cseh IGNÁCZ se afla la Cernat de Jos sub numărul 482, in comitatul Trei Scaune (judetul Covasna), Transilvania.

  Acest conac a fost construit in 1839 in centrul Cernatului de Jos. Cladirea in stil clasica are un singur nivel si a fost reconstruit in anul 1998 si aici functioneaza acum pensiunea ENIKO. Intrarea in teren și gardul de piatra sunt de asemenea tipice perioadei. Conacul are orientarea spre sud-vest. Camerele spațioase și sufrageria mare sunt realizate cu plafon plan, iar in bucătărie cu grinzi. Fundatia este din piatra, peretile sunt din caramida, iar acoperisul era inițial din sindrila. Pivnita este boltita.

  In data de 2. aprilie 1848 in acest conac s-au adunat două sute de reprezentati al  nobilimii liberale din Trei Scaune. Primarul major Horvath Albert aici a anuntat convocarea adunării generale la Sfantu Gheorghe (11-12 aprilie).

  La adunarea generala in 30. mai 1848 din Cernat de jos au fost present un numar mare de iobagi și oameni din ordinea militară si reprezentatii comitatul Trei Scaune.

  Pünkösti Gergely, ofițerul de granita a anunțat eliminarea sarcinii iobagiului.

  Comemorativa pentru acele evenimente a fost inaugurat pe data de 15. martie 2009.

 

Pensiunea ENIKO se afla in centrul satului Cernat, in județul Covasna, Tinutul Secuiesc.

Vă invităm pe toți care vor sa se relaxeze, in camerele cu 2 sau 3 paturi, numarul de persoane cazate este maxim 12 +2.

Oferim: bucatarie secuiasca, produse alimentare și băuturi de casă, în clădirea anexă este construită o sala de mese de vară. Programele oferite: plimbari cu carucior, cu sania trasă de cai, activități meșteșugărești, de copt kurtoskalacs, produse alimentare de casă și băuturi (cascaval de oaie și de vacă, orda, slănină, cârnați, salam, legume și fructe, supa tarhon, sarmale, carne de porc de casă, prăjituri de casă, gemuri de casă, lapte de casă, țuică, etc), loc de parcare, facilitati sportive, evenimente organizate, camere cu TV si acces internet.

capacitate de cazare:

12 persoane in 5 camere
  • camere twin: 3
  • camere matrimoniale: 2

dotari/servicii Pensiune:

  • gratar in curte
  • internet wireless
  • loc de joaca copii
  • parcare
  • spalat - calcat

dotari/servicii camere:

  • baie in camera
  • balcon
  • televizor

vezi si...